ماه رمضان - دنـیـــای جـــوانـی

درباره نویسنده
ماه رمضان - دنـیـــای جـــوانـی


آی دی نویسنده
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
دوست و خصوصیات آن
دعا
مشکلات جوانی
نصایح
خاطرات مقام معظم رهبری
اشعار
دلتنگی های من
دختر خانم ها حتما بخوانند . . .
دل و . . .
هنگام ظهور
عشق حقیقی
سیب گلاب
روزی که شهادت . . .
فرهنگ دانشجوئی یا . . .
بهداشت عمومی
شب جمعه
یک خاطره
امید
خاطرات حاج آقا قرائتی
جرم و جنایت چرا ؟
تصاویر شیراز قدیم
حضرت علی علیه السلام
آرزوها . . .
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا (ع)
کاریکاتور
زن و اشتغال
حقیقت تلخ
یا جواد الائمه(ع)
نامه ای عاشقانه
ازدواج با شکوه
حجاب
حرف دل
غیرت و مردانگی
محرم
ابتذال در مداحی
باغ انقلاب
ویروس اجتماعی
یا رسول الله ...
مطالب سیاسی
ریشه تاریخی سیزده بدر
نماز
ویژه سفر رهبر به شیراز
رخنه شیطان
نامه ای به دوست
السلام علیک یا فاطمة الزهرا(س)
موج وبلاگی حجاب
نهج البلاغه و مظلومیت علی (ع)
خاطرات فراموش نشدنی
عالم محضر خداست
لذت عبادت
انسان و ایمان
بیت النور
ماه رمضان
تفاوت فرهنگ ها ...
علی (ع) و شب قدر
یاد امام و شهدا ...
ایستگاه پاسخگوئی حجاب
دانلود برنامه رساله برای موبایل
السلام علیک یا جعفر بن محمد ایها الصادق یابن رسول الله
ظاهر و باطن
السلام علیک یا حضرت معصومه سلام الله علیها و رحمة الله و برکاته
تحلیل روز یا کوته نگری ...
به اسم قرآن چه می کنند !
حرم علی بن حمزه علیه السلام
دکتر عصام العماد
معنای زندگی
الا یا ایها الساقی ادر کاسا و ناولها Ho! O Saki
عاشقانه و عارفانه
غزه - gaza
علیمی به کجا چنین شتابان !
حاج میرزا محمد اسماعیل دولابی
کاریکاتور _ عشق های امروزی...
صورت و سیرت
اردوی جنوب(از بلاگ تا پلاک)
بعضی وقتها ...
به بهانه تولد
نامه ای به پدر جانبازم
هدف از ازدواج چیست ؟
دل نوشته ها 2
ساده اما حسابی
به رنگ جوانی
تهاجم فرهنگی در پوشاک !
کنکور ازدواج
شب است و همسایه گرسنه
انیشتین
مرگ بر اسرائیل
بصیرت
کرونا


لینکهای روزانه
سریعترین دیکشنری آن لاین [36]
فوتوشاپ آن لاین [31]
مشاوره و پاسخگوی آن لاین [28]
اعراب گذاری هوشمند [13]
پخش زنده شبکه های صدا و سیما [192]
سازمان ملی جوانان [194]
فرهنگ واژگان فارسی به فارسی [139]
آپلود رایگان عکس و فایل [212]
صورت حساب تلفن همراه [313]
اس ام اس های مذهبی [935]
پایگاه اطلاع رسانی دفترمقام معظم رهبری [167]
علوم و معارف قرآن در تفاسیر [263]
[آرشیو(12)]


لینک دوستان

پایگاه خبری تحلیلی فرزانگان امیدوار
پیاده تا عرش
مهندس محی الدین اله دادی
► o▌ استان قدس ▌ o ◄
****شهرستان بجنورد****
رهسپاریم با ولایت تا شهادت
برادران شهید هاشمی
بچّه شهید (به یاد شهدا)
دهکده کوچک ما
خط سرخ شهادت
ملیحــــــــــــــــــــــانه
حرفهای جوانی


عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
ماه رمضان - دنـیـــای جـــوانـی


لوگوی دوستان



آمار بازدید
بازدید کل :662901
بازدید امروز : 41
بازدید دیروز :62
 RSS 
 

در شب قدر، سخن از «لَیلَة القَدرِ خِیر مِنْ ألفِ شَهر است» که انسان یک شبه ره هشتاد ساله می‌رود، این راه دشوار نیست. اگر دشوار بود ما را امر نمی‌کردند، دعوت نمی‌کردند. دشواری مال کسی است که کوله بار خود را بر دوش دارد. اگر بار خودبینی را به زمین بگذارد، سبک می‌شود. وقتی سبک شد، پروازش آسان است! این پرکشیدن با سنگین بال و سنگین بار بودن ممکن نیست.

اگر قرآن به سر می‌گذاریم، هدف تنها این نباشد که خدا گناهان ما را بیامرزد، ما را به جهنم نبرد، ما را به بهشت ببرد. اینها ریخت و پاش سفره شب قدر است. وقتی یک دوستی سفره‌ای پهن می‌کند، مائده الهی و مَأدبة الهی می‌چیند، مهمان‌های خود را به بهترین وجه پذیرایی می‌کند. وقتی مهمان‌ها برخاستند، سفره برچیده می‌شود، آن ریزه‌های سفره را می‌ریزند؛ مرغ‌ها آن ریزه‌های سفره را می‌چینند.

ریزه سفره شب قدر این است که کسی نسوزد، به جهنم نرود. اینها شب قدر نیست. شب قدر آن است که انسان طیّار گونه دست هزارها نفر را بگیرد و به بهشت ببرد. در دنیا رفتار او، گفتار او، سیرت او، سریرت او، سنّت او آموزنده باشد. هزارها نفر را زنده کند و در آخرت هم هزارها نفر را به همراه خود به بهشت ببرد. اگر ما بتوانیم در کنار سفره الهی و دولت قرآن بنشینیم، چرا در ته صفوف و صَفُّ النِعال قرار بگیریم به دنبال آن ریزه‌های سفره تکان‌ها باشیم که از سفره تکانده شده چیزی به ما برسد؟!

به ما گفتند: هر کسی به اندازه قدر خود شب قدر را درک می‌کند و قدر هر کسی هم به اندازه قدر همت اوست. اگر ما به اندازه همت مان دولت قرآن را و دولت قدر را می‌توانیم ادراک کنیم، چرا همت نطلبیم ما قبل از اینکه از خدا مظروف بخواهیم، ظرف و ظرفیت هم طلب بکنیم. هرگز نمی‌توان گفت: چون ما ظرفیت‌مان اینقدر بود، خدا به ما اینقدر داد. این سخن نیمی از ثواب است، نه هر ثوابی و همه ثواب.

سخن صائب، ثواب، منزه از خطا، مبرّای از اشتباه آن است که هم ظرف بخواهیم، هم مظروف، یعنی خدا دو فیض دارد: با یک فیض ظرفیت می‌دهد با فیض دیگر این ظرف را پُرِ از مظروف می‌کند و به تعبیر اهل معرفت اگر هر فیضی به اندازه ظرفیت باشد که ما اِبداع نخواهیم داشت. ما هم از خدا قابلیت طلب بکنیم، هم مقبول را بخواهیم. هم ظرف طلب بکنیم، هم مظروف طلب بکنیم. این همت اگر در ما زنده شد؛ هرگز نمی‌گوییم لیاقت ما همین مقدار بود. از ما خواستن و از ذات أقدس إله اِجابت کردن!

بنابراین دولت قرآن دولتی است که لِیلة القَدرِ خِیر مِنْ ألفِ شَهر است. ریزه‌های این سفره، ریخت و پاش این مائده همان است که کسی نسوزد، حوائج‌اش برطرف بشود، بیماران شِفا پیدا کنند، دُیون تَادیه بشود، مشکلات معیشت و تورّم و مسکن و ازدواج حلّ بشود شب قدر یعنی شبی که خِیر مِنْ ألفِ شَهر. اگر وَ مَا أدراکَ مَا لِیلَهُ القَدر، اگر فهمیدن او مشکل است، پیدا کردن‌اش هم مشکل‌تر. منتها اگر کسی با مفهوم اُنس گرفت، درک این معانی برای او مشکل است. اگر کوله بار خودبینی و خودخواهی و دنیا طلبی بر دوش او بسته است، طی این راه برای او مشکل است. اینها را که بگذارد کنار، هم فهمیدنش آسان است، هم پرکشیدنش.»

آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی



» ساعت 10:14 عصر روز جمعه 93 تیر 27

 

ماه مبارک رمضان هم تمام شد . عید سعید فطر آمد . رفت تا سال دیگه ...
خیلی ساده بیان می شه … !
حالا باید دید آیا تغییر اساسی و مثبت در رفتار و اخلاقمون ایجاد شده یا همان که بودیم و فقط یک ماه گرسنگی و تشنگی رو متحمل شدیم .
حالا باید دید دل ،هنگام فکر به معصیت هم به لرزه خواهد افتاد یا نه .
حالا باید دید چقدر می تونیم به عهدی که شب قدر با خدای خودمون بستیم پای بند باشیم .
حالا باید دید وقتی وسوسه شیطان افکارمون و بهم می ریزه چه عکس العملی نشون می دیم .
حالا باید دید … نه حالا باید فکر کرد … به اینکه چقدر از ماه مبارک رمضان استفاده کردیم اگر الان بگن آخرین روز زندگی تو هست ، چقدر به اعمالت خوش بین هستی !
الهی العفو گفتن ها جقدر ماندگار خواهند بود !

 خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خوشنود باشی و ما رستگار

عید سعید فطر بر همه مسلمانان جهان مبارک باد

عید بر عاشقان مبارک باد  عاشقان عیدتان مبارک باد

برتو ای ماه آسمان وزمین    تا به هفت آسمان مبارک باد

عید آمد به کف نشان وصال  عاشقان این نشان مبارک باد

روزه مگشای جزبه قند لبش   قند او دردهان مبارک باد

 

عید آمد که این سبکروحان   رطلهای گران مبارک باد

عید سعید فطر مبارک باد

» ساعت 2:36 صبح روز چهارشنبه 87 مهر 10

 

ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است برای پی بردن به اسرار عالم ، باید به همان مقدار غذائی که نیروی انسان را تامین کند بسنده کرد، هیچ کس با پر خوری به جائی نمی رسد ، در تعبیرات اسلام آمده است که «ما ملا آدمی وعاءً شرا من البطن» انسان هیچ ظرفی را به بدی ظرف شکم پر نکرده است ، شکم که پر شد فهم مسدود می شود ، انسان پر خور هرگز چیز فهم نیست و هرگز به اسرار و باطن عالم پی نخواهد برد .
از امام صادق (ع)نقل شده که ، اگر کسی در روز گرمی روزه بگیرد و تشنه شود ، خدای سبحان هزار فرشته را موکل می کند تا چهره او را مسح کنند و تا هنگام افطار به او بشارت دهند و هنگام افطار خداوند (عزوجل) می فرماید : «ما اطیب ریحک و روحک ! یا ملائکتی أشهدوا أنی غفرت له»عجب معطری و چه بوی خوبی داری ! فرشتگان من شاهد باشید که من او را آمرزیدم .
مراحل روزه
سه مرحله براى روزه ذکر کرده‏اند؛ هر سه مرحله هم براى کسانى‏که اهل آن هستند، مفید است. یک مرحله، همین مرحله‏ى عمومى روزه است؛ یعنى پرهیز از خوردن و نوشیدن و سایر محرّمات .
مرحله دوم روزه، پرهیز از گناه است؛ یعنى نگاهدارى گوش و چشم و زبان و دل - حتّى طبق بعضى از روایات - نگاهدارى بشره انسان، پوست بدن و موى بدن انسان از گناه.
مرحله سوم از روزه‏دارى، پرهیز از هرچیزى است که ذهن و ضمیر انسان را از یاد خدا غافل کند.
سفارشات امام صادق علیه السلام به روزه داران
از جمله اینکه حالت تو در حال روزه ات این باشد که خود را مشرف به آخرت بینی و حالتت حالت خضوع و خشوع و انکساری و خواری باشد وحالتت حالت بنده ترسان از مولایش و دلت پاک از عیوب و باطنت مبرای از حیله و مکر باشد و از آنچه غیر از خدا باشد
بیزاری جوئی و در روزه خود ولایت خود را برای خدا خالص گردانی و از خدای قهار حقا بیمناک باشی و جان و بدن خود را برای عمل به اوامر او و آنچه تو را به آن دعوت کرده است و غیر اینها از آنچه در باب آن توصیه شده است مهیا سازی و جوارح خود را از محظورات و مخالفات بویژه زبان را حتی از مجادله و سوگند راست محفوظ داری اگر به آنچه برای تو بیان شد عمل کردی حقا به آنچه برای روزه دار حق است عمل کرده ای و اگر از اینها کم گذاشتی از فضیلت روزه خود کم گذاشته ای و ثواب آن به اندازه کمبود از آن چیزی است که بیان شد .
پی نوشت : هر سال نیمه ماه مبارک رمضان مصادف با ولادت آقا امام حسن مجتبی (ع)خبر های خوبی به من رسیده ، امسال هم منتظرم ... التماس دعا ...



» ساعت 12:30 صبح روز دوشنبه 87 شهریور 25

 

انتظار تمام شد، وعده موعود فرارسید. شروع شد، ماه مهمانی خدا شروع شد، توجه کنید، گفتم ماه مهمانی خدا، یعنی خدا سفره رحمتش را پهن کرده که بندگانش از رحمت های بی کرانش استفاده کنند. بدون هیچ چشم داشتی، می بخشد چون اسمش بخشنده است. چون این توانایی را دارد که ببخشد، او می بخشد به کسی که بتواند ببخشد یعنی...
اگر نگاه دقیقی به جامعه در این ماه بیاندازید متوجه خواهید شد. خیلی از کسانی که وسعشان میرسد و این توانایی را دارند که تعداد زیادی را در این ماه طعام دهند، این کار را انجام می دهند و مطمئنا اجرشان را خوهند گرفت. ولی...
زیاد در این مهمانی ها و افطاری دادن ها دیدیم که چطور وعده های غذایی که می توانست شکم چندین خانواده را سیر کند به زباله دان انداخته می شود و چطور مهمانی های آنچنانی برگزار می شود که اصلا در شان یک سفره مسلمان نیست.
چرا وقتی با نیت دست به این کار ارزشمند می زنیم، گناه را ضمیمه اش کنیم و توجه نداشته باشیم که چطور اسراف می کنیم.و از همه مهمتر، حال که تصمیم به این کار خدا پسندانه گرفتیم چرا توجه نکنیم که این افطاری را به دست چه کسانی میرسانیم و به چه کسانی می دهیم. خیلی از افراد را مشاهده کردم که مهمانی های آنچنانی می گیرند و به اقوام و دوستان خود در این ماه افطاری میدهند و چقدر هم اسراف در این مهمانی ها میشود. این خودش کار خدا پسندانه ای است که به اقوام در این ماه افطاری داده شود ولی وقتی همسایه مان و یه هم محلیه مان به نان شبش محتاج است و دستش تنگ، این چه فایده ای دارد جز اینکه آه چند نیازمند را به دنبال خوهد داشت.
پس بیایید در این ماه همان طور که خداوند درهای رحمتش را به روی همه بندگان باز کرده و سفره مهمانی خود را برای بندگانش آماده کرده، ما هم اگر وسعش را داریم و میتوانیم ، دست به چنین کار خدا پسندانه ای بزنیم اما توجه داشته باشیم که به چه کسی میدهیم و چگونه میدهیم ، تا مبادا اسرافی صورت گیرد.
د
ر پایان این فرا رسیدن این ماه عزیز را به تمامی مخاطبان گرامی تبریک می گویم.



» ساعت 10:46 عصر روز دوشنبه 87 شهریور 11

 

برای روزه علل و فوائد زیادی در روایات و کتب علمی ذکر شده است ولی بالاترین علت روزه تقوا می باشد که قرآن کریم بیان نموده است . و یک مرحله تقوا به این است که انسان واجبات راعمل کند ، و محرمات را ترک نماید . و انجام واجبات و ترک محرمات باعث می شود که انسان از درون پاک گردد ، و زمام قلب و چشم و گوش و زبان و بقیه اعضایش را خود به دست گیرد و با کنترل اینهاست که شخص گناه نمی کند و جامعه سالم می شود . امروز تمام بدبختی ها و فجایع و مفاسد ناشی از عدم کنترل هوی و هوس و دوری از خداوند سبحان است و تمام علل و آثار و فوائدی که برای روزه بیان شده است در یک کلمه در قرآن کریم که تقوا است خلاصه می گردد .
خداوند سبحان می فرماید :
« یا ایهاالذین آمنو کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون »

ای افرادی که ایمان آورده اید ، روزه بر شما نوشته شده است همانگونه که بر امت هائی که قبل از شما بودند نوشته شده است ، تا پرهیزگار و با تقوا شوید .
در مورد فواید روزه مطالب زیادی بیان شده است و بنده به نظرات بعضی از اطباء خارجی بسنده می کنم که نشان دهنده برکات روزه و اهمیت آن می باشد .

دکتر کارلو آمریکائی در مورد فوائد روزه می گوید :
روزه ای که اسلام واجب کرده ، بزرگترین ضامن سلامتی تن است .
روزه ، درمانی دراز مدت برای موارد زیر تجویز می شود .
1-     فشار خون زیاد 2- تصلب شرائین که تازه آغاز شده 3- گرفتگی مجاری خون و لِنف 4- آسم قلبی 5- آنژین قلبی 6- سرطان خون 7- امراض عصبی 8 – اختلالات دستگاه متابولیسم (چاقی ، نفرس ، ورم مفاصل ، رماتیسم) 9- امراض کبد 10- ورم کیسه صفرا 11- امراض معده و روده  12- یبوست مزمن 13- ورم لوزه مزمن 14- زکام های حلق و بینی 15 – زکام های نای و نایچه 16- ناراحتی های کلیه و مثانه 17 – امراض زنان(تورم لگن خاصره ، اختلالات قائدگی - نازائی ، یائسگی ) 18- اگزما 19- دمل 20- کورک و کهیر 21- امراض چشمی مثل آب سبز 22- سردرد مزمن 23- افسردگی 24- ضعف جنسی 25- هیجان شدید 26- وسواس 27- نوالژی ، مخصوصا میگرن 28- صعب العلاج 29- سرطان قبل از آشکار شدن . 

دکتر ژان فرموزان :
آغاز روزه داری ، زبان باردار است ، عرق بدن زیاد می شود دهان بو می گیرد ، گاه آب بینی راه می افتد و همه ، علامت شستشوی کامل بدن است و پس از سه الی چهار روز بو برطرف می شود ، اسید اوریک ادرار کاسته می شود و شخص احساس سبکی و خوشی خارق العاده ای می کند  و در این حال اعضاء هم استراحتی دارند . 

دکتر کارل (فیزیولوژیست بزرگ فرانسوی):
لزوم روزه داری در تمام ادیان تأکید شده است ، در روزه ابتدا گرسنگی و گاهی نوعی تحریک عصبی و بعد ضعف احساس می شود ، ولی در عین حال کیفیات پوشیده ای که اهمیت زیادی دارند ، به فعالیت می افتند و بالاخره تمام اعضاء مواد خاص خود را برای نگهداری و تعادل محیط داخلی و قلب قربانی می کنند . 

دکتر کوئل پا فرانسوی :
چهار پنجم بیماری ها از تخمیر غذا در روده هاست و همه با روزه اصلاح می گردد . 

 دکتر بندیکت :
در این مدت (ایام روزه) در ترکیب خون هیچگونه اختلالی به هم نرسیده و آن نوری که در بعضی از روزه داران دیده می شود یک حالت جوانی و نشاطی است که برای روزه داران رخ می دهد . 

کمل درورشا روانشناس :
روزه موجب حالت جذبه روحی می شود . 

دکتر تومانیاس :
فایده بزرگ کم خوردن و پرهیز نمودن از غذاها در یک مدت کوتاه ، آن است که چون معده در طول مدت یازده ماه مرتب پر از غذا بوده و در مدت یکماه روزه داری ، مواد غذائی خود را دفع کند و همین طور کبد ، که برای حل و هضم غذا مجبور است دائما صفرای خود را مصرف کند . در مدت سی روز ترشحات صفراوی را صرف حل کردن باقیمانده غذای جمع آوری شده خواهد کرد .
دستگاه هاضمه در نتیجه کم خوردن غذا اندکی فراغت حاصل نموده و رفع خستگی می نماید ، روزه یعنی کم خوردن و کم آشامیدن در مدت معینی از سال و این بهترین راه معالجه و حفظ تندرستی است که طب قدیم و جدید را از این حیث متوجه خود ساخته مخصوصا امراضی را که به آلات هاضمه به خصوص کلیه و کبد عارض می شود و توسط دارو نمی توان آنها را علاج نمود ، روزه به خوبی معالجه می نماید .
چنانچه بهترین دارو ها برای بر طرف ساختن سوء هاضمه روزه گرفتن است ، مرض مخصوص کبد نیز که موجب یرقان می گردد ، بهترین طریقه معالجه اش همان روزه گرفتن است ، چه آنکه ایجاد این مرض اغلب اوقات بواسطه خستگی کبد است ، که در موقع زیادی عمل و فعالیت ، نمی تواند صفرا را از خون بگیرد . 

شهید دکتر پاک نژاد :
در ظرف مدت یکماه روزه داری آدمی دارنده یک بدن تازه تعمیر شده و آزاد گردیده و از قید و بند سموم رها شده است . 

دکتر کلوغ ( پزشک مشهور آمریکائی ) :
سرطان از تماس زیاد میکروب های عفونی و سم های آنها با بدن پدید می آید ، سرطان ابتدا دمل کوچکی است که در روده یا معده می روید ، این دمل ها را می توانیم به آسانی با یکی دو هفته روزه معالجه کنیم . معالجه کم خونی معمولی ، سیلیس ، مالاریا ، کثافت و چرک ریه ، دمل های بسیار بد که بوسیله ترک غذا ، ترک خوراک های گوشت دار ممکن می شود . 

دکتر آلکسی سوفورین پزشک روسی :
تنهاطریق برای قطع ریشه سرطان روزه است و بس . درمان از طریق روزه فائده ویژه ای در بیماری های کم خونی ، ضعف روده ها ، التهاب بسیط و مزمن ، دمل های خارجی و داخلی ، سل ، نفرس ، بیماری های چشم ، مرض قند ، بیماری های جلدی ، بیماری های کلیه ، کبد ، و اسکلیرور ، روماتیسم ، استسقا ، نوراستنی ، عرق النساء ، خراز(ریختگی پوست) و بیماری های دیگر دارد . 

دکتر اوتوبو خنگر در کنگره پزشکی بغداد می گوید :   
شخص روزه دار با سوزاندن رسوبات بیمار گونه و چربی های زائد بدن ، کوره متابولیسم خود را می افروزد . در مدت پنجاه سال که از تاسیس کلینیک اوتوبو خنگر می گذرد بیش از پنجاه بیمار در این کلینیک توسط روزه درمان شده است .

نکته :
اما وظیف فرد مسلمانی که می خواهد روزه بگیرد و یا عمل واجب و مستحبی انجام دهد آن است که بگوید خدایا می دانم تو حکیمی و تمام دستوراتت برای خیر و سعادت ماست و می دانم این عمل فوائد زیادی برای من و یا جامعه دارد ولی من این عمل را برای رضایت و خشنودیت انجام می دهم .
اما اگر هدف از روزه و سائر اعمال غیر از این باشد مثلا در ماه مبارک روزه بگیرد تا در چاقی و لاغریش اثر کند ، یا در قند و چربی خونش و . . . مؤثر واقع شود ، این روزه و عمل نزد خداوند سبحان ذره ای ارزش و ثواب ندارد و چه بسا موجب خشم و غضب خداوند گردد و او را به عذاب الهی مبتلا سازد .
« بالاخلاص ترفع الاعمال »
با اخلاص (عمل را فقط برای خشنودی حق تعالی انجام دادن) کارهای انسان نزد خداوند قبول می شود .  حضرت علی علیه السلام .

التماس دعا



» ساعت 1:16 صبح روز چهارشنبه 86 شهریور 21