ما در 24 ساعت شبانه روز میانگین 7 تا 10 ساعت را برای خواب و 7 ساعت کار یا امور روزمره و بقیه را به خوردن و آشامیدن و تفریحات مثل تلویزیون و خارج از منزل یا ... سپری می کنیم . اما اکثر آنها دنیوی هستند ، ما برای آخرتمان چه کردیم ؟ آیا به نمازمان هم مثل امور دنیوی اهمیت می دهیم ؟ نمازهای یومیه روزانه حدود 30 دقیقه زمان می برد . به نظر شما در میان این همه ساعت که ما در جریان زندگی هرروز به بطالت سپری می کنیم زمان زیادیست آن هم برای تشکر از خدا و شکرگزاری از این همه نعمت بی منت !؟ در صورتی که هر کدام از امور دنیوی به نوعی هزینه بر نیز هستند ولی نماز هم آخرتی و جاودانه هست و هم افزایش دهنده رزق و روزی .
برای صرف یک وعده غذا ساعتی هزینه آماده سازی آن و دقایقی صرف خوردن آن می کنیم . برای تماشای تلویزیون ساعت ها خود را متمرکز به این جعبه جادوئی می کنیم . برای تفریح وقت و هزینه ،صرف می کنیم و ساعتها نیز در خواب به سر می بریم .
حال بیائید نیم ساعت در شبانه روز دل و جان را از این دنیای مادی و فناپذیر دور کنیم . بیائید خود را به یک آرامش معنوی برسانیم ، دلمان را به نور الهی صفا دهیم ، بیائید سفره دل را برای دلسوز ترین و مهربان ترین مهربانان باز و دست یاری به سویش دراز کنیم که بی شک رویمان زمین انداخته نخواهد شد . دقایقی دلمان را از عشق و محبت دنیوی پاک کنیم و به عشقی زیبا و حقیقی برسیم که با هیچ انسان خاکی به آن هرگز نخواهیم رسید . بیائید آخرتمان را در این لحظات کم ، بسازیم و حفظ کنیم و در دنیای جاودان دیگری برای خود سرائی بسازیم که همسایگانمان پاکترین ، خوش اخلاق ترین ، مهربانترین و صمیمی ترین بندگان خدا باشند و بهشت برین را از آن خود کنیم . بیائید ظلمت و سیاهی را از صفحه سفید دل پاک کنیم و نور و روشنائی را جایگزین کنیم . بیائید اموری را که جهت رضای خدا انجام دادیم با نماز مورد قبول درگاه آفریننده مهربان و بخشنده مان کنیم .همانطور که رسول خدا(ص) فرمودند :
«
ان عمود الدین الصلاة و هی اول ما ینظر فیه من عمل ابن آدم ، فان صحت نظر فی عمله ، وان الم تصح لم ینظر فی بقیة عمله »همانا ستون دین نماز است و نماز ، نخستین عمل فرزند آدم است که به آن رسیدگی می شود ؛ اگر درست بود ، به دیگر اعمالش رسیدگی می شود و اگر درست نبود ، سایر اعمالش رسیدگی نمی شود
. البحار ص227/54اکنون برای بالا بردن کیفیت نمازمان بیائید فاصله بین حرف تا عمل را برداریم ، مکروهات نماز را بشناسیم و با حذف آنان به مبدا هستی اتصال یابیم .
مکروهاتی در نماز
1- مکروه است که انسان در نماز ، صورت خود را کمی به طرف راست یا چپ بگرداند .
2- مکروه است که انسان در نماز چشم ها را ببندد .
3- مکروه است که نماز گزار در نماز ، چشم ها را به راست و چپ بگرداند .
4- مکروه است که نمازگزار در نماز ، با ریش و دست خود بازی کند و انگشت ها را داخل هم نماید .
5- انداختن آب دهان در نماز کراهت دارد .
6- نگاه کردن به خط قرآن یا کتاب یا خط انگشتری در نماز کراهت دارد .
7- کراهت دارد که موقع خواندن حمد و سوره و گفتن ذکر برای شنیدن حرف کسی ساکت شد ، بلکه هر کاری که خضوع و خشوع را در نماز از بین می برد مکروه است .
8- هنگامی که انسان خوابش می آید مکروه است که نماز بخواند .
9- مکروه است که انسان موقع خودداری از بول و غائط ، نماز بخواند .
10- پوشیدن جوراب تنگ که پا را فشاردهد در نماز مکروه است .
11- مکروه است که نمازگزار در نماز دهن دره کند .
12- مکروه است که نمازگزار در نماز ، انگشتان خود را بشکند .
13- کراهت دارد که انسان در نماز آه بکشد ، به گونه ای که مشتمل بر یک حرف باشد .
14- ناله کردن در نماز به طوری که مشتمل بر یک حرف باشد مکروه است .
15- شکستن نماز به خاطر مالی که اهمیت ندارد ، مکروه است .
16- پوشیدن لباس سیاه ، چرک ، تنگ ، لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیزنمی کند ، برای نماز مکروه است .
17- پوشیدن لباسی که نقش صورت روی آن است ، برای نماز کراهت دارد .
18- باز بودن دکمه های لباس در نماز ، کراهت دارد .
19- به انگشت کردن انگشتری که نقش صورت بر روی آن حک شده است ، مکروه می باشد .
20- خواندن نماز واجب درخانه کعبه و بر بام آن مکروه است ؛ ولی در حالت ناچاری مانعی ندارد .
21- چیزی بر دهان بستن ، هم برای مرد و هم برای زن مکروه است .
22- پیچیدن جامه بر خود در نماز ، مکروه است .